fbpx
Foto-artikelLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigen

Eerste Boeing 777X krijgt vorm

Boeing heeft een foto gedeeld van de in aanbouw zijnde 777-9X in Everett. Het nieuwste vliegtuigtype van de Amerikaanse vliegtuigbouwer maakt naar verwachting halverwege 2019 de eerste proefvlucht.

Ontwikkeling
In oktober 2017 is de productie van het vliegtuig begonnen. De bouw van de speciale vleugels met inklapbare wing tips startte al voor de zomer. De vleugels zijn maar liefst zeven meter langer dan die van de huidige 777’s.

Eerder deze maand werd de nieuwe GE9XTM motor voor de 777X getest tijdens een proefvlucht, hangend aan de vleugel van een Boeing 747.

Efficiënt
De Boeing 777X-reeks volgt de huidige generatie triple sevens op. Grotere vleugels, nieuwe motoren en een verlengde cabine moeten er volgens Boeing voor zorgen dat dit het meest efficiënte tweemotorige vliegtuig ter wereld wordt. Naast de 777-9X komt er ook een kortere 777-8X, vergelijkbaar met de bestaande 777-200.

Emirates is in 2020 de eerste gebruiker van het vliegtuig. Lufthansa is tot dusver de enige Europese maatschappij die de Boeing ontvangt.


(c)Boeing

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button