fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Laatste Qantas-vlucht onderweg naar Dubai

Voor de laatste keer is een toestel van Qantas onderweg vanuit Australië naar Dubai. Na vandaag wordt de luchthaven van Dubai niet meer door Qantas bediend.

De Australische maatschappij gebruikte de luchthaven in het Emiraat als tussenstop voor vluchten naar Londen. De laatste vlucht via Dubai naar Londen vertrok zaterdagochtend vroeg vanuit Sydney. Emirates, waarmee Qantas een uitgebreide codeshare heeft, biedt nog wel vijf routes aan naar Australië.

Singapore
Vanaf zondag wordt de route uitgevoerd vanuit Sydney met een tussenstop in Singapore. De route vanuit Melbourne naar Londen loopt vanaf zondag via Perth.

Switch
Met de switch naar Singapore draait Qantas in feite de situatie van vijf jaar geleden terug, toen het partnership met Emirates begon. Voor die tijd werd er in Singapore al een tussenstop gemaakt.

Opties
De samenwerking met Emirates duurt in ieder geval nog vijf jaar. Reizigers krijgen vanuit Australië drie opties om naar Europa te vliegen: via Dubai met Emirates, via Perth en via Singapore. De vlucht vanuit Perth wordt vanaf zondag rechtstreeks uitgevoerd met een Boeing 787-9. Passagiers van Qantas hebben wel nog steeds de mogelijkheid om met Emirates naar Dubai te vliegen.

Korter
De vluchten naar Londen wordt door de nieuwe routes iets korter. Tussen Sydney en Londen scheelt het straks veertig minuten, reizigers tussen Melbourne en Londen zijn volgens de vluchtschema’s 55 minuten korter onderweg.

Concurrentie
Op de ‘nieuwe’ route via Singapore krijgt Qantas direct concurrentie. British Airways voert vanuit Londen ook via Singapore vluchten uit naar Sydney.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button