AirlinesIncidentenLiefhebberOverig nieuws

Vrouw gewond na val uit 737 Boedapest

Een vrouw is donderdagavond gewond geraakt nadat een Boeing 737 op de luchthaven van Boedapest ontruimd werd. Dit meldt Aviation Herald.

Het incident vond plaats bij een Boeing 737-800 van de Tsjechische carrier Smartwings. Het toestel zou een vlucht uitvoeren naar Tel Aviv en stond op het punt om te vertrekken.
In de buurt van het toestel stond een sleepvoertuig, wat in brand vloog. De rook die daarbij vrijkwam, kwam via de motoren en airconditioning in de Boeing terecht.

Aan boord ontstond paniek door de rook. Bij de evacuatie die volgde, kwam een vrouw ongelukkig op het platform terecht. Onduidelijk is of de vrouw de noodglijbaan miste of er vanaf viel. Bij haar val liep ze volgens diverse media zwaar hoofdletsel op. Volgens de airline probeerde de gezagvoerder de evacuatie nog tegen te houden door te zeggen dat alles aan boord in orde was.

Woensdag
De passagiers zouden in eerste instantie woensdagavond al vertrekken, maar het toestel wat in Boedapest stond, kon door onbekende oorzaak niet vertrekken. Het vervangende toestel kon na de ontruiming donderdag ook niet vertrekken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button