fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Brussels Airlines stuurt smurfen de lucht in – Foto’s

Brussels Airlines onthult het vijfde vliegtuig in de reeks waarmee de maatschappij de Belgische kleuren wil uitdragen. Ditmaal zijn de smurfen aan de beurt om de lucht in te gaan.

Aerosmurf
De Airbus A320 is gedoopt als ‘Aerosmurf’. Deze naam is de titel van een stripalbum van de Smurfen dat het verhaal vertelt van een kleine smurf die ervan droom om te vliegen. De Smurf probeerde op verschillende manieren te vliegen, maar niets werkte, tot hij een vliegtuig bouwde.

Wedstrijd
“Om ons vijfde Belgian Icon te ontwerpen wilden we te weten komen wie volgens het publiek de beste vliegende ambassadeur voor België zou zijn. Daarom lanceerden we een wedstrijd waarbij iedereen die België een warm hart toedraagt zijn design of idee kon insturen. Het aantal ideeën was overweldigend, van frieten tot de saxofoon”, aldus Tanguy Cartuyvels, vice president marketing bij Brussels Airlines.

Smurfen
De tekenaars van studio Peyo bewerkten het ontwerp van de Italiaanse Marta Mascellani tot een 3D versie die past op de romp van het vliegtuig. Het resultaat is een vliegtuig met 19 smurfen, zowel passagiers als crew. In de cockpit vinden we Smurfin terug als kapitein, naast co-piloot Grote Smurf.

Saxofoon
Het design bevat ook elementen die verwijzen naar de andere ideeën die werden ingediend tijdens de wedstrijd. Zo speelt Muzieksmurf op de saxofoon, wat een Belgische uitvinding is, samen met een andere smurf die harmonica speelt, een verwijzing naar Toots Thielemans.

Belgian Icon
Op de andere ‘Belgian Icon’ vliegtuigen stonden onder andere Kuifje, de Rode Duivels en Tomorrowland.

©Brussels Airlines
©Brussels Airlines
©Brussels Airlines
©Brussels Airlines

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button