fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

Leeuwen dansen Cathay’s A350 tegemoet | Video

De eerste vlucht naar Brussel van Cathay Pacific is vandaag aangekomen. Voor het eerst zijn Brussel en Hong Kong met een lijndienst direct verbonden. De eerste vlucht werd feestelijk verwelkomd met een traditionele leeuwendans. Up in the Sky was erbij.

Zaken
Hong Kong is de belangrijkste zakenbestemming in Azië voor passagiers uit Brussel. Tot vandaag moesten die tenminste één overstap maken. Dat er zoveel vraag is komt volgens Shirley Lam onder andere doordat Brussel het op twee na belangrijkste financiële centrum ter wereld is. Lam is bijzonder vertegenwoordiger voor economische handelsactiviteiten van Hong Kong in Brussel. “In 1965 opende Hong Kong haar eerste kantoor in Brussel, dat is meer dan vijftig jaar geleden”, zegt ze. Volgens Lam is Hong Kong airport ook de grootste air cargo hub ter wereld.

Eén land
“Hong Kong is de ‘World City’ van Azië”, zegt de hoogste baas voor Europa van de maatschappij, James Ginns. “Cathay heeft sinds vandaag 203 bestemmingen in het netwerk. Daar komen er de komende maanden nog twee bij in Europa, Kopenhagen en Dublin”, zo zegt hij. Door het ‘één land, twee systemen’-principe, biedt Hong Kong volgens Lam veel mogelijkheden, toegang tot mainland China en een democratische regering. Ze ziet veel potentieel voor de nieuwe vluchten.

Aziatisch Brussel
“Tien jaar geleden was er nog geen enkele directe verbinding vanaf Brussels Airport naar Azië”, zegt de ceo van het vliegveld Arnaud Feist. “Nu zijn er zeven bestemmingen.” De topman is blij dat Cathay een A350 inzet. Niet alleen een mooi toestel, maar ook fijn dat er zo weinig geluid geproduceerd wordt. Faust hoopt volgend jaar op dezelfde plek te staan om te vieren dat de verbinding dagelijks geworden is. Momenteel zijn er vier vluchten per week.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button