fbpx
Frequente reizigersNieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Polderbaan vanavond drie weken dicht voor onderhoud

De Polderbaan sluit zondagavond 25 maart om 23 uur tot en met zondag 15 april 23 uur. In deze periode wordt er onderhoud verricht aan de baan.

Onderhoud
Tijdens deze drie weken wordt het asfalt gerepareerd en de verlichting. Ook de markeringen worden bijgewerkt en Schiphol voert bouwkundige renovaties uit van twee baanstations. Er komt nieuw asfalt over de gehele baanbreedte en een lengte van 500 meter. Een naast het baanstation gelegen veld wordt voorzien van drainage en opnieuw geprofileerd voor een goede afwatering.

Werkzaamheden
“De werkzaamheden worden uitgevoerd in een periode van drie weken. We hebben gekozen om zogeheten levensduur verlengend onderhoud uit te voeren om een periode van drie jaar te overbruggen zodat we in 2021 groot onderhoud kunnen plegen aan de gehele Polderbaan”, aldus Schiphol.

Banen
Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. Ongeveer 150 medewerkers werken in shifts om er voor te zorgen dat de Polderbaan op tijd weer ingezet wordt. Door de sluiting van de Polderbaan wordt het vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van deze baan verdeeld over de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button