AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Aer Lingus start directe vlucht tussen Dublin en Seattle

De Ierse maatschappij Aer Lingus start vanaf 18 mei met een directe verbinding tussen de Ierse hoofdstad en Seattle in de Verenigde Staten, zo meldt de vliegmaatschappij.

Vluchten
De vluchten tussen Dublin en Seattle, de derde bestemming voor Aer Lingus aan de westkust van de Verenigde Staten na San Francisco en Los Angeles, worden vier keer per week uitgevoerd. Met een Airbus A330-200 vliegt de maatschappij naar Seattle. In het toestel kunnen 266 passagiers plaats nemen van wie 23 in businessclass.

Keuze
Volgens Stephen Kavanagh, de ceo van Aer Lingus, is Seattle een logische keuze om daar vluchten op uit te voeren, zo vertelt hij in een interview met de Seattle Times. Niet alleen heeft 10 tot 15 procent van de bevolking van het noordwesten van de VS Ierse roots, ook bedrijven als Microsoft, Amazon en Starbucks hebben een sterke link met Ierland. Volgens Kavanagh zijn de bedrijven, ook gevestigd in Seattle en omgeving, verantwoordelijk voor zo’n 6.000 banen in Ierland.

Preclearance
Een ander voordeel voor de Amerikaanse reizigers die via Dublin naar de VS reizen, is dat zij al door de Amerikaanse douane- en grensbewaking (preclearance) zijn gegaan. Op de luchthaven van Dublin wordt deze service aangeboden, zo hoeven de reizigers niet meer in Seattle door de douanecontroles.

Alaska
Aer Lingus en Alaska Airlines willen graag samenwerken om verbindende vluchten vanuit Seattle naar andere delen van de VS aan te bieden. Zo kunnen ‘frequent-flyer’ punten van beide maatschappijen ingewisseld worden op vluchten van Aer Lingus en Alaska Airlines.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button