fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Air France sluit zich aan bij joint venture KLM en Kenya

Air France heeft zich aangesloten bij de joint venture tussen KLM en Kenya Airways, zo meldt de moedermaatschappije Air France-KLM.

Samen
Air France voegt zich bij de joint venture die al sinds 1995 bestaat tussen KLM en Kenya Airways. Passagiers kunnen bij alle drie de maatschappijen vluchten boeken die op codesharebasis tussen Amsterdam, Parijs en Nairobi worden uitgevoerd. In totaal worden dagelijks 24 vluchten uitgevoerd tussen de drie steden.

Route
Air France vliegt vanaf 25 maart, dezelfde dag dat de samenwerkingsovereenkomst gesloten werd, vanaf Parijs naar Nairobi. De vlucht wordt drie keer per week, op woensdag, zaterdag en zondag gevlogen. Passagiers kunnen, met de Boeing 787 die op deze route wordt ingezet, in drie klassen naar de Keniaanse hoofdstad vliegen. Er zijn 30 plaatsen in businessclass, 21 in premium economy en 225 stoelen in economy.

2017
Eind 2017 gaf Kenya Airways al aan een joint venture met Air France te willen. Toen zei Michael Joseph, voorzitter van Kenya Airways, zegt tegen de Afrikaanse nieuwswebsite Business Daily dat de aanvraag voor de joint venture bij de Keniaanse autoriteiten lag.

Bezuinigingen
Het gaat financieel niet goed bij de Afrikaanse maatschappij. In 2016 ontsloeg de maatschappij nog 600 medewerkers om 200 miljoen dollar te bezuinigen. Tussen maart 2014 en 2015 draaide het bedrijf 251 miljoen dollar verlies.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button