Editors choiceFlight ReportFrequente reizigerInflightNaast het nieuws

Flight report: Cathay A350 Businessclass | Video

Hong Kong – Brussels Airport
Maart 2018
CX 339 – Airbus A350-900
Seat 17A Business Class

Indeling
In de nieuwe A350-900’s staat de businessclass in een 1-2-1 opstelling. Alle stoelen hebben dus gangtoegang. Er zijn 38 business class-stoelen in twee cabine’s. De voorste cabine heeft 30 stoelen, daarachter is een kleinere cabine met nog eens acht stoelen.

Stoel
De stoel is ontworpen door Studio F.A. Porsche. Hij kan helemaal plat en vlak en biedt zo een bed van 190 centimeter. De ottoman is relatief ruim. Bij veranderen naar de bed valt de stoel perfect tegen de zijkant en ottoman. Aan het gangpad kan er nog een extra stukje worden opgeklapt waardoor het bed wat breder wordt.

Aminity’s
Bij binnenkomst lagen een kussen en linnendeken klaar. De business class beschikt over een noise cancelling koptelefoon, die in een speciaal kastje klaarligt. Het kastje is ook makkelijk om kleine dingen, zoals een telefoon, in op te bergen. Het deurtje is uitgerust met een make-up spiegel. Na binnenkomst worden aminity-kits uitgedeeld die ontworpen zijn door Seventy Eight Percent.

Customer Service
De maatschappij noemt haar service ‘straight from the heart’. Dat bleek aan boord. Uitermate vriendelijke crew zorgde voor een prettige ervaring. Ook de cockpitcrew (captain, first officer en twee second officers) maakte graag nog even een babbeltje na aankomst.

Catering
Bij binnenkomst komt de crew een welkomstdrankje brengen. Er is keuze uit diverse sappen en alcoholische dranken waaronder champagne van Billecart-Salmon. De maatschappij serveert gedurende de vlucht twee maaltijden, een diner en uitgebreid ontbijt. Dit gebeurt vanaf een trolley en op vaste tijden. Er is keuze uit een aantal hoofdmaaltijden, de rest ligt vast. Het zijn uitgebreide maaltijden die over het algemeen goed zijn. Tussen de maaltijden door is er naar wens een snack te bestellen.

IFE
De businessclass beschikt over een 18,5 inch touchscreen, die naar wens weggeklapt kunnen worden. Daarnaast is er een 4,3 inch scherm in de afstandsbediening. Ook dit is een touchscreen. De IFE werkt soepel en snel. De A350’s zijn uitgerust met wifi aan boord. Voor 13 dollar is internettoegang voor de gehele vlucht te koop. De IFE beschikt ook over live televisie. De kanalen zijn CNN, Euronews en BBC World.

Cathay Pacific
Cathay Pacific is de homecarrier van Hong Kong en vliegt op 203 bestemmingen. De maatschappij heeft ruim 140 wide-body toestellen. Dochterorganisatie Cathay Dragon vliegt wat kortere routes waaronder twintig bestemmingen in mainland China. Een retourticket businessclass kost vanaf 2525 euro. Voor premium economy moet 1370 euro betaald worden en economy kost 660 euro all-in.

Cathay Pacific Nederland heeft Up in the Sky uitgenodigd voor deze vlucht.

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close