fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

‘Mogelijk nog meer stakingen bij Air France’

Verschillende Franse pilotenvakbonden hebben piloten van Air France opgeroepen om in april het werk weer neer te leggen, zo meldt Reuters op basis van verklaringen van de vakbonden.

Staking
De pilotenvakbonden roepen medewerkers van Air France op om op dinsdag 3 april en zaterdag 7 april te staken. Niet alleen de piloten, maar ook de cabine crew en andere medewerkers van Air France willen een loonsverhoging, ook zij worden opgeroepen om het werk neer te leggen.

Frankrijk
Eerder werd er al op 22 februari en 23 maart gestaakt door de piloten van Air France. Op vrijdag 30 maart, aan het begin van het paasweekend, staat er ook nog een staking op de agenda. Niet alleen de piloten legden vorige week het werk neer, ook staakten in Frankrijk de luchtverkeersleiders en spoorwegmedewerkers. Ongeveer één derde van alle vluchten vanuit de luchthavens rondom Parijs werden toen geannuleerd.

Loon
De stakingen bij Air France worden georganiseerd om de vraag van 6 procent loonsverhoging voor alle medewerkers van de maatschappij kracht bij te zetten. Volgens de vakbonden zijn de lonen in de afgelopen zes jaar niet gecorrigeerd met betrekking tot de inflatie. Ook vinden zij dat de verbeterde financiële situatie bij Air France ruimte biedt voor een sterkere loonsverhoging.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button