fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Met easyJet overstappen op Schiphol

EasyJet reizigers kunnen vanaf deze zomer op Schiphol overstappen naar Norwegian of andere easyJet-vluchten. Schiphol wordt toegevoegd aan het ‘Worldwide by easyJet’ programma, zo meldt de maatschappij. De twee maatschappijen verzorgen de mogelijkheid samen met een partner. Schiphol is nog geen partij in de samenwerking, zo zegt een woordvoerder van easyJet desgevraagd.

Schiphol
Met Schiphol in het programma van easyJet kunnen passagiers zelf een overstap regelen van of naar een easyJet vlucht vanaf Schiphol. Dit zogeheten self-hubbing is een relatief nieuwe ontwikkeling.¬†Met √©√©n boeking heeft de reiziger twee tickets, inclusief overstap. Partners van easyJet zorgen voor de gehele overstapservice. Bij vertraging heeft de reiziger de garantie op de volgende vlucht naar zijn of haar bestemming te worden gezet. “De overstapgarantie is de kern van de service”, legt de woordvoerder uit. “De passagier heeft de garantie omgeboekt te worden bij bijvoorbeeld vertraging door mist.” Tussen twee vluchten zit minimaal 2,5 uur overstaptijd. Als de passagier de vlucht mist zorgt partner Dohop ervoor dat de eerstvolgende beschikbare stoel wordt geboekt. Dit kan bij alle airlines zijn.

Erin en eruit
“De dienst werkt iets anders dan op Gatwick”, zo legt de woordvoerder uit. Daar kan je je koffer na de eerste vlucht van de band halen en direct weer inleveren bij een balie ‘naast’ de band. Omdat Schiphol geen partner is, kan dat nog niet. De passagier moet na ophalen van zijn koffer naar de incheckhal om daar de koffer weer in te leveren. Met alleen handbagage reizen biedt geen oplossing. Vooralsnog zal de passagier die via Schiphol reist altijd ‘eruit en erin’ moeten, dus na de eerste vlucht opnieuw door de security. De easyJet-woordvoerder benadrukt dat het huidige product een eerste stap is. “We evalueren hoe dit werkt en om dan de volgende stap te zetten.”

Trots
“We zijn trots om aan te kondigen dat we ons overstapplatform ‚ÄėWorldwide by easyJet‚Äô deze zomer uitbreiden met Schiphol”, zegt easyJet-topman Johan Lundgren. “Door de toevoeging van Schiphol en andere grote luchthavens in ons netwerk, hebben 53 miljoen van onze passagiers de mogelijkheid om over te stappen op aansluitende easyJet-vluchten, of op vluchten van andere maatschappijen. We zijn verheugd met de welwillendheid van luchthavens en partnermaatschappijen om Worldwide binnen ons netwerk uit te breiden, waardoor nog meer reizigers in Europa hier gebruik van kunnen maken.”

Belangrijk
In een reactie zegt een woordvoerder van Schiphol tegenover Up in the Sky: “We hebben kennis genomen van de plannen van easyJet. Schiphol heeft hier overigens ook geen directe rol in. Het staat airlines natuurlijk vrij om samen te werken met andere airlines. easyJet heeft deze dienst onlangs ook op andere luchthavens uitgerold. We zijn benieuwd naar de bevindingen daar.” Schiphol-topman Jos Nijhuis noemde in februari tegenover Up in the Sky het self-hubbing een belangrijke ontwikkeling. “We kijken de kat uit de boom.‚ÄĚ Als de luchthaven besluit het in te voeren kan dat snel operationeel zijn. Dat is zo gebeurd”, zegt de vertrekkende topman.

Luchthavens
Niet alleen Schiphol, maar ook andere luchthavens bieden worden toegevoegd aan het easyJet programma. Zo kunnen reizigers ook een overstap regelen op de luchthavens¬†Berlijn Tegel, Veneti√ę Marco Polo, Parijs Charles De Gaulle, Parijs Orly, Edinburgh en Inverness.

Partners
Ook worden nieuwe partners toegevoegd, Thomas Cook wordt een partner voor vluchten via Gatwick naar bijvoorbeeld het Caribisch gebied en La Compagnie en Corsair voor vluchten van Parijs Orly naar de VS, Afrika of de Indische Oceaan.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button