fbpx
AirlinesEmbraerIncidentenNaast het nieuwsProfessional

Rook in cockpit: noodlanding voor vliegtuig Air Canada

Vlucht AC 7618 van Air Canada maakte zondagavond een noodlanding op het Washington Dulles airport. De oorzaak van de noodlanding was rook in de cockpit, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Noodlanding
De Embraer 175 van Air Canada, gevlogen door Sky Regional, maakte zondagavond 25 maart een noodlanding op het Washington Dulles Airport. De vlucht van Toronto Pearson International Airport, met bestemming het Ronald Reagan Washington National Airport, maakte de noodlanding nadat er rook in de cockpit werd waargenomen.

Slachtoffers
Het toestel landde veilig op het Dulles Airport en alle 63 passagiers en 4 bemanningsleden konden het vliegtuig veilig verlaten. Volgens een passagier werd er, een uur nadat het toestel was opgestegen, omgeroepen dat het vliegtuig een noodlanding moest maken. Een kwartiertje later stond de Embraer aan de grond en werden de evacuatie glijbanen uitgeklapt.

Veilig
Nadat alle passagiers veilig naar de terminal waren begeleid, werd de bagage uit het vliegtuig gehaald. De passagiers kregen bonnen voor taxi’s om de reis te vervolgen naar hun eindbestemming.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button