fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Germania en El Al toestellen botsen op taxibaan – Video

Twee vliegtuigen botsten woensdagochtend met de achterkant tegen elkaar aan, zo melden verschillende Israëlische media. Het gaat om Boeing toestellen van Germania en El Al.

Botsing
Op het Israëlische vliegveld Ben Gurion International Airport in Tel Aviv zijn twee Boeings met hun achterkant tegen elkaar gebotst toen zij aan het taxiën waren. Beide toestellen, een Boeing 737 van de Duitse maatschappij Germania en een Boeing 767 van het Israëlische El AL, raakten hierdoor beschadigd aan de achterkant. Het hoogteroer van de El Al Boeing doorboorde het richtingsroer van de Germania Boeing.

Gewonden
Bij het incident vielen er geen gewonden. De passagiers werden uit de toestellen gelaten en werden naar de terminal gebracht. De vlucht van Germania zou de reizigers naar Berlijn brengen, terwijl de El Al vlucht richting Rome zou gaan. De luchtvaartautoriteiten stellen een onderzoek in naar de oorzaak van de botsing.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button