AirlinesIncidentenLiefhebberNaast het nieuws

Gestrande Boeing 747 in Maastricht vliegt deze zomer weer

De Boeing 747-400F van de Turkse maatschappij ACT die in november vorig jaar van de baan raakte op de luchthaven van Maastricht, staat nog altijd aan de grond voor reparatie. Komende zomer moet het toestel weer kunnen vliegen.

Beplating
Het vliegtuig, dat de kleuren van Saudia Cargo draagt, belandde na motorproblemen tijdens vertrek naast de baan en kwam met het neuswiel hard in het gras terecht. De romp raakte dusdanig beschadigd dat de grootschalige reparatie noodzakelijk is. Meerdere delen van de beplating zijn verwrongen en worden vervangen.

Tent
Er is een grote tent om de voorkant van het vliegtuig gebouwd zodat monteurs ongeacht de weersomstandigheden kunnen doorwerken. De staart van het toestel is verwijderd om te voorkomen dat het te veel wind vangt en de romp in beweging komt. Ook de motoren zijn verwijderd.

Volgens luchthavendirecteur Robert Jense vliegt het toestel in juni weer, zo zei hij eerder tegen 1Limburg.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close