fbpx
AirlinesIncidentenLiefhebberNaast het nieuws

Gestrande Boeing 747 in Maastricht vliegt deze zomer weer

De Boeing 747-400F van de Turkse maatschappij ACT die in november vorig jaar van de baan raakte op de luchthaven van Maastricht, staat nog altijd aan de grond voor reparatie. Komende zomer moet het toestel weer kunnen vliegen.

Beplating
Het vliegtuig, dat de kleuren van Saudia Cargo draagt, belandde na motorproblemen tijdens vertrek naast de baan en kwam met het neuswiel hard in het gras terecht. De romp raakte dusdanig beschadigd dat de grootschalige reparatie noodzakelijk is. Meerdere delen van de beplating zijn verwrongen en worden vervangen.

Tent
Er is een grote tent om de voorkant van het vliegtuig gebouwd zodat monteurs ongeacht de weersomstandigheden kunnen doorwerken. De staart van het toestel is verwijderd om te voorkomen dat het te veel wind vangt en de romp in beweging komt. Ook de motoren zijn verwijderd.

Volgens luchthavendirecteur Robert Jense vliegt het toestel in juni weer, zo zei hij eerder tegen 1Limburg.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button