fbpx
Editors choiceFrequente reizigersInnovatieNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Grootste Europese vloot elektrische bussen op Schiphol

Vanaf vandaag rijden er 100 elektrische bussen op en rond Schiphol. In de sneeuwschuiver hangaar op de luchthaven werden de bussen officieel onthuld. Up in the Sky was aanwezig bij het evenement.

Bussen
De 100 bussen die reizigers van en naar Schiphol naar hun bestemming in de omgeving brengen, rijden volledig op elektriciteit. Het is de grootste vloot van elektrische bussen in Europa. Een jaar of drie geleden werden de elektrische bussen al gebruikt op en rond Eindhoven Airport, waar 43 van deze vervoersmiddelen werden ingezet.

Toekomst
In de toekomst moeten alle bussen op en rond Schiphol elektrisch worden. In totaal zijn er dan 256 van deze voertuigen actief en worden de oude bussen naar andere locaties overgeplaatst. De ceo van de Transdev Group, Thierry Mallet en de directeur Operations Schiphol, Miriam Hoekstra-van der Veen zijn blij met de komst van de milieuvriendelijke bussen, maar kijken ook naar de toekomst.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button