fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Hi Fly voegt tien Airbus A330-900neo’s toe aan vloot

Hi Fly, de Portugese luchtvaartmaatschappij heeft voor tien Airbus A330-900neo’s getekend. De toestellen komen in de loop van de komende jaren naar de maatschappij, zo meldt Hi Fly.

Airbus
Het persbericht maakt niet duidelijk of Hi Fly de vliegtuigen direct bij Airbus heeft gekocht, of via een tussenpersoon. In de komende jaren zullen de tien toestellen geleverd worden aan de maatschappij. De eerste levering staat gepland voor juni 2019.

Lease
Hi Fly is gespecialiseerd in het verhuren van vliegtuigen op basis van een wet-lease overeenkomst. Dit houdt in dat Hi Fly niet alleen het vliegtuig levert, maar ook de crew en het onderhoud van de toestellen op zich neemt. Volgens Paulo Mirpuri, de topman van Hi Fly, is de keuze voor de A330-900neo’s een teken dat de maatschappij zich richt op innovatie en duurzaamheid.

A330-900neo
De A330-900neo’s worden door Rolls Royce Trent 7000 motoren aangedreven en hebben een bereik van 12.038 kilometer. In een drie klasse configuratie is er plaats voor 365 passagiers. In een volledige economy klas configuratie biedt het vliegtuig ruimte aan 415 reizigers.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button