Frequente reizigerInnovatieNieuwsZakelijke Reiziger

Onbeperkt Netflixen op Europese vluchten bijna mogelijk

Binnenkort is het mogelijk om op Europese vluchten gebruik te maken van snel internet, waarmee bijvoorbeeld onbeperkt youtuben en Netflixen technisch haalbaar wordt.

British Airways
Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft succesvolle tests uitgevoerd met 4G-internet op vluchten boven Europa, waarbij gebruik wordt gemaakt van 300 grondstations. British Airways heeft later dit jaar de primeur als eerste gebruiker van het snelle netwerk op Europese vluchten. Ook Lufthansa heeft interesse getoond.

Tests
De tests werden door het laboratoriumvliegtuig van NLR uitgevoerd voor de mondiale operator van satellietnetwerken Inmarsat. Door een samenwerking tussen Inmarsat en Deutsche Telekom zijn de grondstations geschikt gemaakt om internetsignalen uit te wisselen met overvliegende vliegtuigen. In gebieden waar bijvoorbeeld door de aanwezigheid van bergen geen grondstations zijn, schakelt het systeem automatisch over op het satellietnetwerk.

Sneller
Internet op Europese vluchten is niet nieuw. SAS biedt op korte vluchten al wifi aan maar het internet is hier traag en duur. Het 4G-internet moet een stuk sneller zijn. Hoe snel het internet zal zijn op volle vluchten waar iedereen tegelijkertijd streamt is nog onduidelijk.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close