fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieNieuws

Onbeperkt Netflixen op Europese vluchten bijna mogelijk

Binnenkort is het mogelijk om op Europese vluchten gebruik te maken van snel internet, waarmee bijvoorbeeld onbeperkt youtuben en Netflixen technisch haalbaar wordt.

British Airways
Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft succesvolle tests uitgevoerd met 4G-internet op vluchten boven Europa, waarbij gebruik wordt gemaakt van 300 grondstations. British Airways heeft later dit jaar de primeur als eerste gebruiker van het snelle netwerk op Europese vluchten. Ook Lufthansa heeft interesse getoond.

Tests
De tests werden door het laboratoriumvliegtuig van NLR uitgevoerd voor de mondiale operator van satellietnetwerken Inmarsat. Door een samenwerking tussen Inmarsat en Deutsche Telekom zijn de grondstations geschikt gemaakt om internetsignalen uit te wisselen met overvliegende vliegtuigen. In gebieden waar bijvoorbeeld door de aanwezigheid van bergen geen grondstations zijn, schakelt het systeem automatisch over op het satellietnetwerk.

Sneller
Internet op Europese vluchten is niet nieuw. SAS biedt op korte vluchten al wifi aan maar het internet is hier traag en duur. Het 4G-internet moet een stuk sneller zijn. Hoe snel het internet zal zijn op volle vluchten waar iedereen tegelijkertijd streamt is nog onduidelijk.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button