fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Staking dreigt op paasvluchten Ryanair Eindhoven-Portugal

De Portugese cabin crew van Ryanair dreigt het werk neer te leggen tijdens het paasweekend. Reizigers naar Portugal zouden hierdoor hinder kunnen ondervinden, zo meldt het Ierse RTE.

Staking
De staking van het cabinepersoneel staat gepland voor donderdag 29 maart, zondag 1 april en woensdag 4 april. Volgens de vakbond kan Ryanair deze staking nog ongedaan maken. Als zij tegemoet komen aan de vraag van de Portugese werknemers om onder de Portugese regelgeving te werken. Ryanair zelf verwacht niet dat er veel medewerkers zullen staken, maar dat er wel enige verstoringen mogelijk kunnen zijn.

Eindhoven
Als de Portugese cabine crew gaat staken kan dat gevolgen hebben voor reizigers die vanaf Eindhoven Airport naar Portugal reizen tijdens de paasdagen. Ryanair vliegt vanuit de Brabantse luchthaven naar drie bestemmingen in Portugal, namelijk Porto, Lissabon en Faro.

Ryanair
Volgens de Ierse prijsvechter is de staking ” volledig onnodig” omdat het de vakbond erkend heeft en ze op 9 april rond te tafel gaan zitten voor nieuwe werkafspraken.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button