AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Air New Zealand en United directe vlucht Auckland en VS

Air New Zealand vliegt vanaf 30 november direct tussen Auckland en Chicago, dit versterkt de joint venture tussen United Airlines en de Nieuw-Zeelandse maatschappij, zo meldt United. Op hun beurt vliegt United vanaf april 2019 het hele jaar door tussen Auckland en San Francisco, in plaats van seizoensvluchten.

Chicago
Vanaf 30 november vliegt Air New Zealand tussen Auckland en Chicago. Deze directe vlucht wordt drie keer per week gevlogen met een Boeing 787-9 Dreamliner. De vlucht zal noordwaarts zo’n 15 uur duren en richting het zuiden 16 uur. Hiermee valt de route net buiten de top tien van langste vluchten ter wereld.

San Francisco
Om de samenwerking tussen United Airlines en Air New Zealand verder te onderstrepen, vliegt United vanaf april 2019 het hele jaar door tussen San Francisco en Auckland. Nu is het nog een seizoensroute. Deze vlucht wordt ook drie keer per week uitgevoerd. Tussen november en maart wordt er met een Boeing 777-300ER gevlogen en tussen april en oktober met een Boeing 777-200ER.

Langste
De route tussen Chicago en Auckland valt met een tijdspanne van zo’n 15 tot 16 uur net buiten de top tien van ‘s werelds langste vluchten. De vlucht tussen Dubai en Los Angeles van Emirates doet er minimaal 16 uur over om de route te volbrengen. De langste vlucht ter wereld is op dit moment van Qatar tussen Auckland en Doha, deze vlucht neemt 18 uur en 5 minuten in beslag en wordt met een Boeing 777-200LR uitgevoerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close