IndustrieOverig nieuwsProfessional

AFI KLM E&M onderhoudt motoren vloot Tunisair

De afdeling Air France – KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) neemt het onderhoud van de motoren van de Tunisair vloot voor de rekening, zo meldt Air France Industries.

Motoren
De motoren die AFI KLM E&M zal onderhouden, zijn die van de vloot van Tunisair. Deze bestaat uit zestien Airbus A320’s, vier A319’s en zeven Boeing 737’s. De motoren die de vliegtuigen aandrijven zijn CFM56-5A, CFM56-5B en CFM56-7B motoren.

Enige
Eind 2016 zocht Tunisair kandidaten die de motoren van de Airbus en Boeing toestellen kon onderhouden. AFI KLM E&M bleek de enige kandidaat te zijn die alle drie de type motoren gelijktijdig kon onderhouden. Tegen het einde van december vorig jaar tekende beide partijen het onderhoudscontract.

Vier
Sinds de ondertekening van het contract heeft AFI KLM E&M al één motor gerepareerd die weer dienst doet. Op dit moment worden twee motoren onderhouden en worden er enkele reparaties uitgevoerd. Een vierde motor is momenteel op weg naar de fabriek om daar onder handen te worden genomen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button