IndustrieOverig nieuwsProfessional

AFI KLM E&M onderhoudt motoren vloot Tunisair

De afdeling Air France – KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) neemt het onderhoud van de motoren van de Tunisair vloot voor de rekening, zo meldt Air France Industries.

Motoren
De motoren die AFI KLM E&M zal onderhouden, zijn die van de vloot van Tunisair. Deze bestaat uit zestien Airbus A320’s, vier A319’s en zeven Boeing 737’s. De motoren die de vliegtuigen aandrijven zijn CFM56-5A, CFM56-5B en CFM56-7B motoren.

Enige
Eind 2016 zocht Tunisair kandidaten die de motoren van de Airbus en Boeing toestellen kon onderhouden. AFI KLM E&M bleek de enige kandidaat te zijn die alle drie de type motoren gelijktijdig kon onderhouden. Tegen het einde van december vorig jaar tekende beide partijen het onderhoudscontract.

Vier
Sinds de ondertekening van het contract heeft AFI KLM E&M al één motor gerepareerd die weer dienst doet. Op dit moment worden twee motoren onderhouden en worden er enkele reparaties uitgevoerd. Een vierde motor is momenteel op weg naar de fabriek om daar onder handen te worden genomen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close