AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

EasyJet opent 30e Europese basis

EasyJet heeft de dertigste Europese basis geopend in het Franse Bordeaux, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. Het is de zesde Franse basis voor easyJet.

Bordeaux
De basis op het vliegveld Aéroport de Bordeaux-Mérignac in Bordeaux wordt de zesde Franse basis voor easyJet. Op de basis worden drie Airbus A320’s gestationeerd. Vanuit de stad in het zuidwesten van Frankrijk wordt naar 31 bestemmingen gevlogen, waarvan negen bestemmingen nieuw zijn. Met de nieuwe basis zal easyJet zo’n 110 banen creëren die opgevuld zullen worden met lokale werknemers.

Bestemmingen
De negen nieuwe bestemmingen die easyJet aanbiedt vanaf Bordeaux zijn Londen Southend Airport, Ibiza, Herakilon, Rhodos, Faro, Bastia, Catania, Tel-Aviv en Luxemburg. De eerste vlucht die easyJet ooit naar Bordeaux vloot dateert uit 2006. De drie A320’s zorgen voor 400.000 extra stoelen komende zomerperiode.

Grootste
Volgens Johan Lundgren, de topman bij easyJet, is Frankrijk de grootste markt voor de airline. “Een kwart van de easyJet passagiers beginnen of eindigen hun reis in Frankrijk”, aldus Lundgren.

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button