fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalSchiphol Airport

Eerste vlucht Air Belgium van Schiphol naar Paramaribo

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium voert de eerste commerciële vlucht van de airline uit. Vanaf Schiphol vliegt een A340 naar Paramaribo, zo meldt de website aviation24.be.

Paramaribo
Alhoewel Air Belgium zelf aangaf de eerste vluchten vanaf april naar Azië uit te voeren, blijkt de eerste commerciële vlucht voor de maatschappij naar Suriname te gaan. Vanaf Schiphol vertrekt de Airbus A340 van Air Belgium naar Paramaribo als chartervlucht voor de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), ook wel Surinam Airways genoemd.

Onderhoud
De nieuwe Belgische maatschappij voert deze vlucht uit omdat de Airbus A340 van SLM in Brussel staat voor een onderhoudsbeurt.

Schiphol
De A340 van Air Belgium komt om 14:15 uur vanuit Brussel aan op Schiphol en vertrekt een uur later richting de hoofdstad van Suriname.

Air Belgium
Het in 2016 opgerichte Air Belgium heeft twee toestellen van Airbus in de vloot. Beide vliegtuigen zijn geregistreerd in het Belgisch luchtvaartregister. Het gaat om twee Airbus A340-300’s met registratie 00-ABA en 00-ABB. Beide toestellen zijn in 2007 gebouwd. In totaal heeft de airline vier A340-300’s besteld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button