AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Indiase regering besluit 76% van Air India te verkopen

De Indiase regering heeft besloten om 76 procent van, nu nog volledig door de overheid in handen zijnde maatschappij, Air India te verkopen, zo meldt de Indiase overheid.

Air India
In het bericht geeft de Indiase overheid aan “in principe” toestemming te verlenen om 76 procent van Air India te verkopen. Onder die 76 procent valt Air India, dochtermaatschappij Air India Express en 50 procent van de aandelen in Air India’s SATS Airport Services.

Apart
Andere onderdelen die onder Air India vallen, zoals Air India Engineering, Alliance Air en Air India Air Transport Services, worden niet verkocht. Deze onderdelen worden samen in een aparte onderneming ondergebracht en blijven in handen van de overheid.

Eisen
De overheid stelt wel enkele eisen aan de kopers. Zo moeten de Indiase en buitenlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in de deal, een minimum nettowaarde van 750 dollar (609,4 miljoen euro) hebben. Daarnaast moet er de afgelopen drie jaar winst zijn geboekt. Indiase maatschappijen die geen nettowaarde hebben mogen ook meedingen, maar alleen als zij met andere partners samenwerken en 51 procent van de aandelen van het partnerschap in handen hebben.

Tijd
Geïnteresseerde partijen hebben nog tot 14 mei de tijd om zich te melden. Ernst & Young adviseert de Indiase overheid bij de deal.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button