AirlinesNieuwsProfessional

Joint venture Delta en Korean snel van start

Delta Air Lines en Korean air hebben van het Koreaanse ministerie van Land, Infrastructuur en Transport toestemming gekregen om de joint venture aan te gaan, zo meldt Delta.

Samenwerking
Nu ook de toestemming vanuit Korea binnen is kan de samenwerking snel van start gaan. In november vorig jaar werd de joint venture al goedgekeurd door het Amerikaanse Department of Transportation. De geschiedenis tussen deze twee maatschappijen stamt uit 2000, toen beide maatschappijen mede-oprichters werden van luchtvaartalliantie SkyTeam.

Netwerk
Door de joint venture bestaat het netwerk van beide maatschappijen uit meer dan 290 bestemmingen in de Verenigde Staten en meer dan 80 in Azië. Vorig jaar lanceerde Delta al de route tussen Atlanta en Seoul om te anticiperen op de samenwerking.

Terminal
Op het Incheon International Airport in Seoul hebben zowel Delta als Korean een gedeelde terminal. Hierdoor wordt de overstaptijd tussen verbindende vluchten zo kort mogelijk gehouden. Vanuit de luchthaven vliegt Delta rechtstreeks naar drie bestemmingen in de VS, Seattle, Detroit en Atlanta.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close