fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Joint venture Delta en Korean snel van start

Delta Air Lines en Korean air hebben van het Koreaanse ministerie van Land, Infrastructuur en Transport toestemming gekregen om de joint venture aan te gaan, zo meldt Delta.

Samenwerking
Nu ook de toestemming vanuit Korea binnen is kan de samenwerking snel van start gaan. In november vorig jaar werd de joint venture al goedgekeurd door het Amerikaanse Department of Transportation. De geschiedenis tussen deze twee maatschappijen stamt uit 2000, toen beide maatschappijen mede-oprichters werden van luchtvaartalliantie SkyTeam.

Netwerk
Door de joint venture bestaat het netwerk van beide maatschappijen uit meer dan 290 bestemmingen in de Verenigde Staten en meer dan 80 in Azië. Vorig jaar lanceerde Delta al de route tussen Atlanta en Seoul om te anticiperen op de samenwerking.

Terminal
Op het Incheon International Airport in Seoul hebben zowel Delta als Korean een gedeelde terminal. Hierdoor wordt de overstaptijd tussen verbindende vluchten zo kort mogelijk gehouden. Vanuit de luchthaven vliegt Delta rechtstreeks naar drie bestemmingen in de VS, Seattle, Detroit en Atlanta.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button