IndustrieNieuwsProfessional

Tekort levering rompen remt productieverhoging Boeing

Spirit AeroSystems, het bedrijf dat de rompen voor Boeing maakt en aan de vliegtuigbouwer levert, kampt met verschillende problemen die ervoor zorgen dat de productie van Boeing niet opgevoerd kan worden, zo meldt The Seattle Times op basis van een intern document dat zij in handen hebben gekregen.

Problemen
De problemen bij Spirit AeroSystems liggen niet alleen aan vertragingen van leveringen van onderdelen van derde partijen, maar ook intern. Zo kampt het bedrijf met een tekort aan gespecialiseerde ingenieurs en monteurs. Daarnaast zijn er ook problemen met de kwaliteit van sommige onderdelen in de fabriek zelf.

Twijfel
In het document zegt Vic McMullen, de vice president van Spirit verantwoordelijk voor de operaties in Wichita, dat door de vertraging in het leveren van rompen aan Boeing, de vliegtuigbouwer twijfels heeft of Spirit wel kan voldoen aan de vraag om de opgevoerde productie tegemoet te komen. Boeing wil vanaf het midden van dit jaar maandelijks 52 Boeing 737’s produceren, nu zijn dat er nog 47 per maand.

Boeing
Op dit moment rollen er minimaal twee Boeing 737’s per dag uit de fabriek. Boeing zelf zegt de productieverhoging gewoon waar te kunnen maken, ondanks de problemen bij Spirit AeroSystems.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close