fbpx
AirlinesIncidentenNaast het nieuwsProfessional

Vliegtuig rijdt over voet medewerker Gatwick

Op Gatwick Airport is een vliegtuig over de voet van een grondmedewerker gereden, de Russische vlucht liep hierdoor 2 uur vertraging op, zo melden verschillende Britse media.

Voet
Het incident gebeurde op woensdag 28 maart. Een A319-100 van Rossiya Airlines reed over de voet van een bagage afhandelaar. Meteen kwamen de hulpdiensten in actie waardoor het toestel, dat richting Sint-Petersburg zou vliegen, twee uur vertraging opliep. Volgens inzittenden moesten zij anderhalf uur in het vliegtuig blijven zitten, zonder dat ze wisten wat er aan de hand was.


Dnata
Een woordvoerster van het vliegveld bevestigde dat om 17:10 uur lokale tijd over de voet van een medewerker van het Dubai National Air Transport Association (dnata), heen  is gereden. De man kwam vast te zitten met zijn voet onder een van de wielen van het vliegtuig. De man werd uit zijn benarde positie bevrijd en meteen daarna naar het ziekenhuis gebracht. Ook een woordvoerder van dnata bevestigde het ongeval, maar “had geen verdere informatie” over de toestand van de man.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button