fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Aer Lingus stapt in bij joint venture met BA en American

Aer Lingus maakt zich op voor een nieuwe joint venture met British Airways en American Airlines. De Ierse flagcarrier sluit zich aan bij het trans-atlantische verbond van British Airways, American Airlines, Iberia en Finnair. Dit meldt FlightGlobal.

De aansluiting bij de samenwerking was een voorwaarde toen Aer Lingus in 2015 gekocht werd door International Airlines Group, moederbedrijf van onder andere British Airways en Iberia. Volgens ceo Stephen Kavanagh was de maatschappij “in essentie verplicht” om deel te nemen aan de joint venture. Inmiddels is de maatschappij wel enthousiast.

“Onze deelname stelt ons in staat om echt samen te werken met partners, zoals JetBlue”, stelt Kavanagh. Hij is ervan overtuigd dat het DNA van Aer Lingus behouden blijft. De Ierse carrier heeft codeshares met JetBlue en United Airlines.

joint-venture
Iberia, Finnair, American en BA vormen met z’n vieren een trans-atlantische joint venture. De vluchten worden vooral uitgevoerd vanuit het Verenigd Koninkrijk. In de joint venture zal Aer Lingus de ticketprijzen, capaciteit en vluchtschema’s aanpassen aan die van de andere airlines. Hiermee wordt de connectiviteit tussen de maatschappijen vergroot.

Routes
Die connectiviteit was één van de redenen voor IAG om Aer Lingus over te nemen. Met vluchten vanuit Dublin kunnen routes geopend worden naar de Verenigde Staten die vanaf Londen Heathrow niet bereikbaar zijn. De Londense luchthaven heeft te maken met een beperkte slotcapaciteit.

Gateway Dublin
Aer Lingus wil van Dublin een gateway naar Europa maken, stelt Kavanagh. Het trans-atlantische netwerk bestaat uit twaalf bestemmingen in de Verenigde Staten. De capaciteit op de trans-atlantische routes moet de komende tijd met 10 procent groeien.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button