fbpx
AirlinesKLMLiefhebberNieuwsNL Nieuws

KLM neemt een-na-laatste 787-9 in ontvangst

KLM heeft de twaalfde Boeing 787-9 in ontvangst genomen. Het toestel landde vrijdagochtend rond 9 uur op Schiphol. De Boeing heeft de naam Orchidee.

Het vliegtuig is de een-na-laatste 787-9 die KLM besteld heeft. Het laatste toestel wordt in augustus geleverd. Van de grotere 787-10 ontvangt KLM acht exemplaren.

Net als de elf voorgangers is de ‘Orchidee’ uitgerust met 294 stoelen, waarvan er dertig in de businessclass staan. De andere 264 stoelen zijn verdeeld in 48 economy comfort-stoelen en 216 zitplaatsen in de economyclass.

(c) KLM

wifi
Passagiers hebben in het vliegtuig de beschikking over wifi aan boord en de stoelen in de businessclass kunnen plat. Het toestel is vanuit de fabriek ook al uitgerust met de ‘vernieuwde’ economy class die KLM op dit moment inbouwt in de hele long-haul vloot.

Vervanging
De 787’s vervangen een deel van de oudere vloot van KLM, waaronder de Boeing 747. In de 787-9’s is plaats voor 294 passagiers, waarmee de passagierscapaciteit vergelijkbaar is met de 747-Combi.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button