AirlinesFinancieelNieuws

Laudamotion biedt piloten anderhalve ton per jaar

De Oostenrijkse carrier Laudamotion biedt het personeel veel salaris aan. Vliegers wordt maximaal anderhalve ton op jaarbasis geboden. Dit meldt de Oostenrijkse krant Der Standard.

Oprichter Niki Lauda zou van zijn personeel de bestbetaald low-cost crew willen maken. In een brief aan het personeel zet Lauda samen met airlinebaas Andreas Gruber de vooruitzichten uiteen.

Verhoging
De piloten verdienen het meeste. Captains krijgen in de nieuwe plannen een brutosalaris van maximaal 155.000 euro per jaar. De limiet ligt nu nog op 141.000 euro. Co-piloten krijgen 8000 euro meer en komen uit op een jaarsalaris van 80.000 euro. Hoeveel het cabinepersoneel erbij krijgt, is niet duidelijk. Volgens Der Standard wordt dat nog berekend.

Cao onderhandelingen
De aankondiging komt tijdens cao-onderhandelingen die Laudamotion voert met vakbond GPA. Vakbondsleden stellen tegenover de krant dat de onderhandelingen zo goed als rond zijn met de salarisverhoging in het vooruitzicht.

Flexibiliteit
Dat de salarissen omhoog kunnen, is volgens Lauda voorla te danken aan de efficiëntie en flexibiliteit van het personeel. De maatschappij heeft een vloot van veertien vliegtuigen en werd half maart gekocht door Ryanair. Lauda wil, met behulp van Ryanair, snel doorgroeien naar een vloot van meer dan dertig toestellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/