Historische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Terugkijken: een binnenlandse vlucht met NLM

De Nederlandse Luchtvaartmaatschappij (NLM), een voormalige dochtermaatschappij van KLM, bediende vanaf 1966 een binnenlands netwerk van luchtverbindingen. Vanuit Amsterdam werd onder andere regelmatig gevlogen op Eindhoven, Groningen, Enschede, Maastricht en Rotterdam.

In de video een impressie van de eerste NLM-vlucht tussen Amsterdam en Maastricht.

Fusie
Vanuit alle hoeken van het land werden passagiers opgehaald om vanuit Amsterdam de wereld over te vliegen. Netherlines was een vergelijkbare maatschappij, met Rotterdam als thuisbasis. In 1974 begon NLM met het uitbreiden van het netwerk door buitenlandse bestemmingen toe te voegen. Een fusie in 1991 tussen NLM en Netherlines vormde KLM Cityhopper.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close