Historische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Terugkijken: een binnenlandse vlucht met NLM

De Nederlandse Luchtvaartmaatschappij (NLM), een voormalige dochtermaatschappij van KLM, bediende vanaf 1966 een binnenlands netwerk van luchtverbindingen. Vanuit Amsterdam werd onder andere regelmatig gevlogen op Eindhoven, Groningen, Enschede, Maastricht en Rotterdam.

In de video een impressie van de eerste NLM-vlucht tussen Amsterdam en Maastricht.

Fusie
Vanuit alle hoeken van het land werden passagiers opgehaald om vanuit Amsterdam de wereld over te vliegen. Netherlines was een vergelijkbare maatschappij, met Rotterdam als thuisbasis. In 1974 begon NLM met het uitbreiden van het netwerk door buitenlandse bestemmingen toe te voegen. Een fusie in 1991 tussen NLM en Netherlines vormde KLM Cityhopper.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close