Wegdromen

Wegdromen van Capri | Video

Capri is een van de verborgen pareltjes van Italië en de Middellandse zee. Het eiland is exclusief en biedt luxe hotels en goede winkelgelegenheden. Bovendien is het van nature een natuurparadijs, het eiland beschikt namelijk over azuurblauw water, een rijke historie die terug gaat tot de Romeinse tijd en bovendien heeft het eiland een formatie aan woeste rotspartijen!

(c) Arnaud Gaillard

Capri voor beginners
Capri ligt aan de westkust van Italië ter hoogte van Napels en Salerno, het eiland telt slechts 12000 inwoners en beslaat zo’n 10 vierkante kilometer. Sterker nog, het eiland is zo klein dat het geen luchthaven heeft en alleen per boot toegankelijk is vanaf het vasteland. Avonturiers kunnen vanaf Napels de boot nemen, die er ongeveer 40 minuten over doet om het eiland te bereiken.

Het kleine eiland kampt met een stijgende populariteit waardoor het bestuur van het eiland overwogen heeft om een limiet aan de bezoekersaantallen te stellen. In verband met de vele toeristen zullen er altijd lange rijen te vinden zijn voor de bussen en taxi’s. Om optimaal te kunnen genieten van het eiland wordt aangeraden om een of meerdere dagen op het eiland te blijven. Want s’ zomers struimelen dagelijks 15,000 toeristen door de nauwe straatjes van het eiland. Waarvan veruit het overgrote deel van de toeristen, zo’n 80%, het eiland slechts voor een dag bezoekt.

The Blue Grotto
Het absolute hoogtepunt is de fascinerende trekpleister, The Blue Grotto. Het eiland is vele zeegrotten rijk, maar The Blue Grotto is onbetwist de mooiste en de meest bezochte. In de grot zijn bouwresten uit de Romeinse tijd te vinden. Hoewel de ingang slechts 1,3m hoog is, is de grot van binnen van significante grootte. De grot is 54 bij 30m met een hoogte van maximaal 15m. Doordat zonlicht naar binnen schijnt heldert het water op, zo lijkt het alsof het water licht geeft! Om bij de grot te kunnen komen moet een roeiboot van pas komen en het is ten strengste verboden om te zwemmen in de grot.

Capri en Anacapri
Op het eiland zijn twee steden te vinden, Capri en Anacapri. De stad Capri is het eerste wat toeristen zien, want hier is de lokale haven (foto) ook te vinden. Het stadscentrum van Capri ligt wat hogerop en is te bereiken via het openbaar vervoer of een bergopwaartse wandeling van 30 minuten. Op twee kilometer van Capri ligt Anacapri, Anacapri is met 150m de hoogste stad op het eiland en biedt een fraai uitzicht over de haven. Actievelingen kunnen de 800 treden van the Phoenician Steps  beklimmen om vanaf de zee bij Anacapri te komen. Vanaf Anacapri kunnen reizigers een kabelbaan nemen naar het hoogste punt van het eiland, Monte Solaro.

Romeinse tijdperk
Het eiland heeft zo haar charmes en aantrekkingskracht gehad op reizigers, onder hen bevonden zich onder anderen ook Leonardo di Caprio en de schilder Picasso. Ook de Romeinse keizers Augustus en Tiberius wisten van het eiland af en lieten daar zelfs villa’s bouwen.

Hedendaags zijn op het eiland twaalf verlaten villas te vinden die uit de Romeinse tijdperk stammen. De grootste villa is Villa Jovis die meer dan 5500 vierkante meter besloeg in de glorie jaren. Nu zijn alleen kleine delen nog intact en is er niet veel meer over dan ruïnes. Een ander keizerlijke villa is te vinden aan het water, Villa Palazzo a Mare. De villa is aan zee gebouwd en werd ook wel het zwembad van Tiberius genoemd. Tegenwoordig is de villa omgetoverd tot een badplaats.

Tags

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button