fbpx
Naast het nieuwsRuimtevaart

SpaceX lanceert Iridium-5 missie | Video

Ruimtevaartbedrijf SpaceX lanceerde vrijdag een Falcon 9-raket voor de Iridium-5 missie. Dit is de vijfde set van tien satellieten. In totaal worden er 75 satellieten gelanceerd.

Satelliet
De raket werd om 7:13 uur ’s ochtends gelanceerd vanaf de Vandenberg Air Force Base. De satellieten die in de ruimte worden bezorgd, vervangen de huidige low-Earth orbit satellieten. Het bedrijf Iridium werkt samen met Thales Alenia Space voor de productie van 81 satellieten. 75 daarvan worden gelanceerd door SpaceX.

Tesla
Eerder dit jaar lanceerde het ruimtevaartbedrijf een Tesla. Tijdens de lancering klonk ‘Space Oddity’ van David Bowie uit de autospeakers.

Video
Op onderstaande video is de lancering van de Falcon-9 te zien.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button