fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Opnieuwe stakingen aangekondigd bij Air France

De ene staking is nog niet achter de rug, of de volgende wordt alweer aangekondigd bij Air France. De Franse pilotenvakbond SNPL roept nu op om het werk neer te leggen op 10 en 11 april.

Toen
Verschillende vakbonden die de werknemers van Air France representeren, roepen de afgelopen tijd vaak op om te staken. Zo werd er op 22 februari, 23 maart en afgelopen vrijdag 30 maart nog gestaakt. Vorige week riepen de bonden op om te staken op 3 en 7 april.

Nu
Nu roept de SNPL op via hun website op om ook op dinsdag 10 en woensdag 11 april het werk neer te leggen. Bij de voorgaande stakingsacties kwam ongeveer een kwart van vluchten van Air France stil te liggen.

Loon
De stakingen bij Air France worden georganiseerd om de vraag van 6 procent loonsverhoging voor alle medewerkers van de maatschappij kracht bij te zetten. Volgens de vakbonden zijn de lonen in de afgelopen zes jaar niet gecorrigeerd met betrekking tot de inflatie. Ook vinden zij dat de verbeterde financiële situatie bij Air France ruimte biedt voor een sterkere loonsverhoging.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button