AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Overheid VS bekijkt nieuwe lijnvluchten naar Cuba

De Amerikaanse overheid, meer specifiek de U.S. Departement of Transportation, heeft nieuwe luchtvaartmaatschappijen en een aangepaste schema voor lijnvluchten tussen de Verenigde Staten en Cuba voorgesteld, zo meldt de Amerikaanse instantie.

Vluchten
De nieuwe vluchten, die tussen de Verenigde Staten en Cuba binnenkort worden uitgevoerd, moeten eerst nog goedgekeurd worden. Deze uitspraak zal op 16 april plaatsvinden. Als de voorgestelde vluchten worden goedgekeurd zullen de volgende luchtvaartmaatschappijen naar en van Cuba mogen vliegen.

Havana
De vluchten vanuit de Verenigde Staten worden naar Havana uitgevoerd. Nieuwe maatschappijen en nieuwe routes naar de hoofdstad van Cuba zijn:

  • American Airlines vliegt één keer per dag vanuit Miami naar Havana.
  • Delta Air Lines vliegt ook één keer per dag vanuit Miami naar Havana.
  • JetBlue Airways vliegt van zondag tot en met vrijdag (6 keer per week) van Fort Lauderdale naar Cuba.
  • JetBlue Airways vliegt vanaf Boston één keer per week op zaterdag naar Havana.
  • Southwest Airlines vliegt ook vanaf Fort Lauderdale eens per dag naar Cuba.
  • United Airlines/Mesa Airlines vliegen vanuit Houston zes keer per week naar Havana.

2016
Sinds 2016 hebben de VS en Cuba een verdrag gesloten dat beide landen 20 retourvluchten per dag mogen uitvoeren tussen de twee naties. Sommige van de maatschappijen die vanaf toen de vluchten uitvoerden, wilden niet langer de route bedienen. Hierdoor hebben nieuwe maatschappijen zich aangemeld om vluchten naar Havana uit te mogen voeren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button