fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Geen vliegende start voor Air Belgium

De lancering van Air Belgium is niet vliegend van start gegaan. De website van de nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij is niet bereikbaar, waar zij vanaf vandaag de eerste tickets naar Hong Kong aanbieden.

Tickets
In een op 2 april uitgegeven persbericht geeft Air Belgium aan vanaf 09:00 uur op 3 april de website te openen. Daar kunnen online tickets geboekt worden naar de eerste bestemming van de Belgische maatschappij: Hong Kong.

Offline
Op de website van de maatschappij kon je via een klok bijhouden wanneer de site online zou gaan. Nadat de tijd verstreken was bleef de teller echter op 0 staan. Ook daarna gebeurde er niets, de site was offline. Misschien konden de servers de grote belangstelling niet aan, maar om 09:39 uur was het probleem nog niet verholpen.

Eerste
Het is niet de eerste keer dat ‘een eerste keer’ voor Air Belgium niet soepel verloopt. Zo zou de eerste commerciële vlucht, een charter voor SML, vanuit Schiphol naar Paramaribo vertrekken. Het toestel, een Airbus A340-300, vertrok drie uur later dan gepland wegens een niet werkende flap aan de vleugel. Het vliegtuig zou om 15:15 uur moeten vertrekken, maar steeg uiteindelijk pas om 18:30 uur op.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button