fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Dagelijkse directe vlucht tussen Amsterdam en Orlando

Delta Air Lines verbindt Amsterdam en Orlando met elkaar door een dagelijkse directe vlucht tussen beide steden uit te voeren, zo meldt de Amerikaanse airline.

Vlucht
Vorig jaar liet de maatschappij al weten directe vluchten uit te voeren tussen Schiphol en het Orlando International Airport. Sinds 31 maart worden deze vluchten ook uitgevoerd. Met een Boeing 767-300 vliegt de KLM-partner dagelijks naar de Amerikaanse bestemming.

Tien
Orlando is de tiende bestemming in de Verenigde Staten die direct door Delta verbonden is met de Amsterdamse luchthaven. Volgens Jan Feenstra, de sales manager van Delta voor Nederland en Noord-Europa, is Orlando een belangrijke bestemming. “Niet alleen belangrijk voor gasten uit Nederland, maar ook vanuit Europa, dankzij de nauwe samenwerking met partner Air France-KLM. Amsterdam is Delta’s grootste Europese knooppunt met 20 dagelijkse vluchten naar 10 Amerikaanse bestemmingen”, aldus Feenstra.

Feestelijk
De passagiers op de eerste vlucht naar Orlando werden feestelijk onthaald met drankjes, een gebakje en een ‘herinneringstulp’. Nadat het lint doorgeknipt was vertrok de Boeing om 14:40 uur lokale tijd richting de VS.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button