fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Doorstart voor vliegtuig op Schiphol

Op donderdag 29 maart voerde een vliegtuig een doorstart uit op Schiphol. Het toestel wilde landen op de Zwanenburgbaan, een ander vliegtuig was juist gestart op de Kaagbaan, zo meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Incident
Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) was er sprake van een “ernstig incident op Schiphol”. Het verlengde van de Kaagbaan en Zwanenburgbaan kruisen elkaar. Een Boeing 777-300 van KLM had toestemming gekregen om vanaf de Kaagbaan op te stijgen. Het andere toestel, een KLM Boeing 777-200, zette de landing in op de Zwanenburgbaan en moest een doorstart uitvoeren, omdat beide toestellen te dicht bij elkaar kwamen.

Veilig
Na het incident konden beide vliegtuigen hun vlucht veilig voortzetten. De LVNL heeft het incident bij de OVV gemeld. Daarnaast onderzoekt LVNL het voorval ook zelf. De OVV is op dit moment bezig met het onderzoek naar het voorval.

Zorgvuldig
Een woordvoerster van de LVNL laat weten dat: “er zorgvuldig onderzoek wordt verricht naar het vooral. Alle betrokken partijen worden hierbij meegenomen, zoals de luchtvaartmaatschappijen, de betrokken medewerkers van de luchtverkeersleiding en het contact tussen de piloten. We kunnen er nu nog niet op vooruitlopen”.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button