fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Omwonende Schiphol daagt ILT om handhaving geluidsnormen

Een omwonende van luchthaven Schiphol heeft een zaak aangespannen tegen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wegens het niet handhaven van afspraken over de geluidsnormen. De zaak dient dinsdagmiddag om 15:30 uur.

ILT
Dat bevestigt een woordvoerster van de rechtbank desgevraagd naar aanleiding van een artikel van de Volkskrant. De ILT zegt in dat artikel dat de dienst overtredingen alleen kan monitoren, omdat een wettelijke basis voor handhaven ontbreekt.

Stelsel
Een woordvoerster van de dienst bevestigt die strekking. De Volkskrant beschikt over correspondentie tussen de omwonende en de ILT waarin die laatste zou stellen dat geen sancties worden opgelegd als de overschrijding van de geluidslimiet op basis van de regels uit het nieuwe stelsel is.

Maatregel
De ILT laat weten dat wordt gehandhaafd op basis van het oude stelsel. “Maar als de overschrijdingen vallen binnen de nieuwe afspraken, dan leggen we geen maatregel (sanctie, red.) op”, aldus de woordvoerster.

ORS
Het nieuwe stelsel is nog niet wettelijk vastgelegd. De zaak van dinsdagmiddag is aanhangig gemaakt door een omwonende van de luchthaven. De Omgevingsraad Schiphol (ORS) laat desgevraagd weten dat de zaak niet door hen is aangespannen en ook niet door een van de clustervertegenwoordigingen die deel uitmaken van de ORS.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button