NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Omwonende Schiphol daagt ILT om handhaving geluidsnormen

Een omwonende van luchthaven Schiphol heeft een zaak aangespannen tegen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wegens het niet handhaven van afspraken over de geluidsnormen. De zaak dient dinsdagmiddag om 15:30 uur.

ILT
Dat bevestigt een woordvoerster van de rechtbank desgevraagd naar aanleiding van een artikel van de Volkskrant. De ILT zegt in dat artikel dat de dienst overtredingen alleen kan monitoren, omdat een wettelijke basis voor handhaven ontbreekt.

Stelsel
Een woordvoerster van de dienst bevestigt die strekking. De Volkskrant beschikt over correspondentie tussen de omwonende en de ILT waarin die laatste zou stellen dat geen sancties worden opgelegd als de overschrijding van de geluidslimiet op basis van de regels uit het nieuwe stelsel is.

Maatregel
De ILT laat weten dat wordt gehandhaafd op basis van het oude stelsel. “Maar als de overschrijdingen vallen binnen de nieuwe afspraken, dan leggen we geen maatregel (sanctie, red.) op”, aldus de woordvoerster.

ORS
Het nieuwe stelsel is nog niet wettelijk vastgelegd. De zaak van dinsdagmiddag is aanhangig gemaakt door een omwonende van de luchthaven. De Omgevingsraad Schiphol (ORS) laat desgevraagd weten dat de zaak niet door hen is aangespannen en ook niet door een van de clustervertegenwoordigingen die deel uitmaken van de ORS.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/