fbpx
AirlinesNaast het nieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes en Bestemmingen

Russische maatschappijen niet welkom in Tadzjikistan

Verschillende Russische maatschappijen zijn niet meer welkom in Tadzjikistan, zo meldt de Azerbeidzjaanse nieuwssite azernews.

Verboden
De Tadzjikistaanse overheid heeft verschillende Russische luchtvaartmaatschappijen verboden nog naar 11 bestemmingen in het land te vliegen. Tadzjikistan, gelegen in Centraal-Azië, houdt Ural Airlines, Utair, S7 Airlines en Nordwind Airlines buiten de deur.

April
De beslissing van de overheid is sinds 2 april van kracht. Er mag, onder andere, vanuit Sint-Petersburg, Novosibirsk en Irkoetsk niet meer gevlogen worden naar Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan.

Gevolg
De beslissing om de Russische maatschappijen geen toegang meer te verlenen tot Tadzjikistan is het gevolg van een Russische actie. Zo heeft de Federale Russische Lucht Transport Autoriteit besloten om twee Tadzjikistaanse maatschappij niet meer naar verschillende steden in Rusland te laten vliegen. Deze beslissing werd ook op 2 april genomen, hierop reageerde de Tadzjikistaanse overheid meteen.

Passagiers
Als gevolg van de strijd tussen beide overheden blijven er honderden passagiers aan de grond staan. In de lente vertrekken veel seizoensarbeiders naar Rusland om daar te werken. Zowel de arbeiders als de bedrijven worden door deze maatregel getroffen.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button