IncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessional

Storing bij Eurocontrol zorgt voor vertragingen

Bij de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol, gevestigd in Brussel, is een storing gaande. Hierdoor lopen verschillende vluchten vertraging op, zo melden verschillende Europese media.

Storing
De storing bevindt zich in het ‘enhanced tactical flow management system’. Het probleem is inmiddels gevonden, maar zal pas later in de avond verholpen zijn. Het gevolg hiervan is dat ongeveer de helft van de 295.000 geplande vluchten die vandaag vanuit Europa zouden vliegen, vertraging oplopen.

Noodplan
Door de storing is er een noodplan van kracht waardoor er minder toestellen kunnen opstijgen. De storing bij Eurocontrol zorgde ervoor dat alle vliegplannen die na 10:26 uur lokale tijd waren ingediend kwijt zijn geraakt. Alle plannen moesten opnieuw ingediend worden.

Vertraging
Volgens Eurocontrol zal de capaciteit van het vliegverkeer in Europa door de storing ongeveer met 10 procent afnemen. Schiphol laat via twitter weten dat reizigers rekening moeten houden met mogelijke vertragingen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button