Business jetsOverig nieuwsProfessional

Embraer levert eerste vernieuwde businessjet

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft de eerste vernieuwde businessjet, de Phenom 300E, aan een klant geleverd, zo meldt Fligth Global.

Levering
De Phenom 300E werd vijf maanden geleden geïntroduceerd, nu heeft Embraer de eerste levering volbracht. Het toestel is een geüpgradede versie van de negen jaar oude Phenom 300. In maart werd het toestel gevalideerd door de Europese, Amerikaanse en Braziliaanse luchtvaartautoriteiten.

Phenom 300 © Embraer

300E
De ‘E’ in de naam van het toestel staat voor ‘enhanced’. Zo heeft de cabine een nieuw design gekregen, zijn de stoelen verbeterd door Embraer Aero Seating Techonologies in Florida en heeft Lufthansa Technik een nieuw inflight entertainment en cabine managementsysteem geleverd.

Phenom
Het vernieuwde toestel kan een afstand van 3.650 kilometer overbruggen en biedt ruimte aan zes tot tien personen, afhankelijk van de configuratie. Er is 84 kubieke meter ruimte voor bagage en kan een topsnelheid van 0,78 mach (955,5 kilometer per uur) bereiken. De maximale hoogte die het toestel kan bereiken is 13.716 meter.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button