fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Jet Airways wil vloot met 75 Boeing 737 MAX’s uitbreiden

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways zegt tot een overeenkomst te zijn gekomen met de Amerikaanse vliegtuigbouwer voor 75 Boeing 737 MAX toestellen, zo meldt Reuters.

Overeenkomst
De overeenkomst tussen Jet Airways en Boeing bestaat uit een aankoop van 75 Boeing 737 MAX narrowbody vliegtuigen. De gezamenlijke cataloguswaarde van de toestellen bedraagt 8,8 miljard dollar (7,17 miljard euro). Vorig jaar sloot Jet Airways al een deal met Boeing voor ook 75 MAX vliegtuigen.

Uitbreiding
Met de uitbreiding van de vloot speelt Jet Airways in op de niet aflatende stijgende vraag naar vluchten binnen India en naar bestemmingen buiten het land. De maatschappij liet niet weten of het om een formele order gaat of een niet bindende memorandum van overeenstemming. Reuters vroeg Boeing om een reactie, maar de vliegtuigbouwer ging daar niet op in.

Stijging
Boeing liet vorig jaar juli weten dat het bedrijf verwacht dat Indiase luchtvaartmaatschappijen de komende twintig jaar zo’n 2.100 nieuwe vliegtuigen zullen bestellen, om aan de stijgende vraag van reizigers te voldoen. Het aantal reizigers dat in januari binnen India reisde, tekende een stijging op van 17,9 procent ten opzichte van dezelfde maand het jaar daarvoor. Het was de 41e maand op rij dat het aantal passagiers op binnenlandse vluchten met dubbele cijfers steeg, volgens data van de International Air Transport Association (IATA).

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button