AirlinesOpmerkelijkOverig nieuwsProfessional

Betalingsgegevens klanten Delta openbaar door cyberbreuk

Door een veiligheidsbreuk bij het bedrijf dat de betalingen voor onder andere Delta Air Lines regelt, zijn betalingsgegevens van klanten bekend gemaakt, zo meldt Reuters.

Breuk
Het bedrijf dat voor de online zaken van Delta, kledingketen Sears en winkelketen Kmart zorgt, is vorig jaar slachtoffer geworden van een veiligheidsbreuk. Het incident bij het bedrijf, [24]7.ai, vond op of na 26 september vorig jaar plaats. Op 12 oktober kwam de breuk aan het licht en werd door het bedrijf opgelost.

Delta
Door de inbreuk bij het technologiebedrijf kon er onrechtmatig toegang worden verkregen tot betalingsinformatie van iets minder dan 100.000 klanten. Volgens Delta was informatie zoals persoonsgegevens, SkyMiles informatie en paspoortdetails niet vrijgegeven. Ook kan de maatschappij niet nagaan of de betalingsinformatie gebruikt is voor onrechtmatige doeleinden.

Sears
Ook de betalingsinformatie van klanten van de kledingketen Sears werden openbaar gemaakt. Volgens Sears werd het bedrijf in het midden van maart op de hoogte gebracht van de inbreuk door [24]7.ai.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button