AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessional

Eerste cao-gesprek FNV Luchtvaart en Ryanair in april

Ryanair heeft FNV Luchtvaart erkend en zal medio april met de vakbond in gesprek gaan over de arbeidsvoorwaarden van het cabinepersoneel in Eindhoven, zo meldt FNV Luchtvaart.

Draai
Volgens Asmae Hajjari, bestuurder bij FNV Luchtvaart, eist de vakbond sinds november 2015 erkent te worden als rechtmatige vakbondsvertegenwoordiger. “Na jaren van bot weigeren maakt het bedrijf nu een draai. Vandaag kwam eindelijk de uitnodiging”, aldus Hajjari. Op 4 april ontving FNV Luchtvaart de uitnodiging van Ryanair.

Staking
Tijdens het paasweekend staakte het cabinepersoneel van Ryanair in Portugal evenals woensdag 4 april. Volgens FNV Luchtvaart probeerde Ryanair personeel uit Spanje, Duitsland en vliegbasis Eindhoven in te zetten. Volgens Hajjari maakte Ryanair zich daarmee schuldig aan stakingsbreking: “Onze leden hebben dit weekeinde dat ‘besmet werk’ terecht geweigerd. We hebben Ryanair per brief laten weten dat wat zij probeerden te doen stakingsbreking is en dus verboden”.

Erkent
FNV Luchtvaart is niet de eerste vakbond voor cabinepersoneel dat Ryanair erkent. Ook vakbonden uit Spanje, Italië, België, Portugal, Duitsland en Groot-Brittannië zijn door de Ierse prijsvechter erkend.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button