fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Franse ex-minister voorgedragen als commissaris bij KLM

De Franse ex-minister van Cultuur en Communicatie, Fleur Pellerin, wordt voorgedragen als commissaris bij KLM, dat bevestigt een woordvoerder van KLM naar aanleiding van een bericht van De Telegraaf.

Commissaris
Fleur Pellerin zou in de raad van commissarissen van KLM Alice Dautry opvolgen. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de luchtvaartmaatschappij, dit jaar op 26 april gehouden, kunnen de aandeelhouders stemmen of Pellerin toe mag treden tot de raad. Volgens een woordvoerder van KLM is Pellerin voorgedragen op basis van haar sociale en politieke relaties en haar verdiensten.

Minister
Fleur Pellerin, voormalig minister in Frankrijk verantwoordelijk voor Cultuur en Communicatie, is voorgedragen om commissaris te worden bij KLM. Pellerin werd in 1973 in Zuid-Korea geboren, daar werd ze geadopteerd door een Frans gezin en groeide op in Parijs. Na haar studie en politieke werkzaamheden werd ze van 2014 tot 2016 minister onder premier Manuel Vals en president Hollande.

Taak
De taak van de raad van commissarissen bij KLM is toezicht houden op de vennootschap en de directie. De raad van commissarissen is een zelfstandig orgaan.

 

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button