AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Lage passagiersgroei januari trekt weer aan in februari

De International Air Transport Association (IATA) heeft de wereldwijde passagierscijfers bekend gemaakt van de maand februari. Daaruit blijkt dat na de laagste passagiersgroei sinds 2014 in januari, er weer meer gevlogen wordt.

Groei
Het aantal kilometers dat door passagiers gevlogen werd in februari van dit jaar, steeg met 7,6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In januari lag die stijging op 4,6 procent, de laagste passagiersgroei sinds 2014.

Verwacht
Alexandre de Juniac, hoofd van IATA, had de stijging wel verwacht. “Zoals verwacht zagen we in februari een sterkere groei dan in januari. Dit wordt ondersteund door het vertrouwen in de economie, maar door de verhoging van brandstofkosten zal de prijs voor een ticket niet dalen. Hierdoor kan de passagiersgroei in de loop van het jaar iets afgeremd worden”, aldus Juniac.

Europa
Net zoals in januari nam, van alle reizigers wereldwijd, 26,5 procent het vliegtuig in Europa. Ook het percentage reizigers in Azië bleef hetzelfde als in januari, namelijk 33,7 procent. Op de derde plaats staan de Verenigde Staten, daar nam 23 procent het vliegtuig. Een kleine daling van een half procent ten opzichte van januari.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close