KLMNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

Nieuwe partner voor KLM’s biobrandstof programma

Het Corporate Biofuel Programme van KLM heeft een nieuwe partner, namelijk het ontwerp- en consultancybureau Arcadis, zo meldt KLM.

Biobrandstof
Het corporate biofuel programma van KLM stelt bedrijven in staat om een deel van hun vliegreizen te laten uitvoeren met biobrandstof. Deelnemers betalen een toeslag die het verschil in prijs tussen biobrandstof en traditionele kerosine overbrugt. Deze toeslag wordt gebruikt voor de aankoop van de duurzame brandstof.

Duurzaamheid
Volgens Peter Oosterveer, ceo bij Arcadis, past het biobrandstof programma goed bij zijn bredrijf. “Duurzaamheid is één van Arcadis’ kernwaarden. We zien allemaal de effecten van klimaatverandering: een stijgende zeespiegel en meer zware stormen. Wij willen in alles wat we doen onze payoff terugzien: ‘improving quality of life’ Niet alleen nu, maar ook voor toekomstige generaties. Daar hoort ook een uitgebalanceerd vliegverkeer bij”, aldus Oosterveer.

CO2
KLM wil tegen 2020 de CO2-uitstoot per passagier met 20 procent verminderd hebben ten opzichte van 2011. Door, onder andere, het gebruik van biobrandstof en het verjongen van de vloot hoopt de luchtvaartmaatschappij te kunnen realiseren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close