AirlinesNieuwsProfessional

Nog meer stakingen aangekondigd bij Air France

Het is nog niet gedaan met de werkonderbrekingen bij Air France. Verschillende Franse vakbonden roepen weer op tot stakingen bij Air France op 17, 18, 23 en 24 april, zo meldt Le Monde.

Stakingen
De stakingen lijken niet op te houden bij Air France. In de afgelopen maanden legden een deel van de piloten, de cabine crew en grondpersoneel het werk neer. Er vonden al werkonderbrekingen plaats op 22 februari, 23 maart, 30 maart en 3 april.

April
Er zijn nog nieuwe stakingen gepland in de nabije toekomst. Voor zaterdag 7 april, dinsdag 10 april en woensdag 11 april werd er al opgeroepen om het werk neer te leggen. De verschillende vakbonden die de werknemers van Air France vertegenwoordigen roepen nu nogmaals op om te staken op dinsdag 17, woensdag 18, maandag 23 en dinsdag 24 april.

Loon
De stakingen bij Air France worden georganiseerd om de vraag van 6 procent loonsverhoging voor alle medewerkers van de maatschappij kracht bij te zetten. Volgens de vakbonden zijn de lonen in de afgelopen zes jaar niet gecorrigeerd met betrekking tot de inflatie. Ook vinden zij dat de verbeterde financiële situatie bij Air France ruimte biedt voor een sterkere loonsverhoging. Air France daarentegen wil het geld op een andere manier gebruiken, zoals investeren in de vernieuwing van de vloot.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/