fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Nog meer stakingen aangekondigd bij Air France

Het is nog niet gedaan met de werkonderbrekingen bij Air France. Verschillende Franse vakbonden roepen weer op tot stakingen bij Air France op 17, 18, 23 en 24 april, zo meldt Le Monde.

Stakingen
De stakingen lijken niet op te houden bij Air France. In de afgelopen maanden legden een deel van de piloten, de cabine crew en grondpersoneel het werk neer. Er vonden al werkonderbrekingen plaats op 22 februari, 23 maart, 30 maart en 3 april.

April
Er zijn nog nieuwe stakingen gepland in de nabije toekomst. Voor zaterdag 7 april, dinsdag 10 april en woensdag 11 april werd er al opgeroepen om het werk neer te leggen. De verschillende vakbonden die de werknemers van Air France vertegenwoordigen roepen nu nogmaals op om te staken op dinsdag 17, woensdag 18, maandag 23 en dinsdag 24 april.

Loon
De stakingen bij Air France worden georganiseerd om de vraag van 6 procent loonsverhoging voor alle medewerkers van de maatschappij kracht bij te zetten. Volgens de vakbonden zijn de lonen in de afgelopen zes jaar niet gecorrigeerd met betrekking tot de inflatie. Ook vinden zij dat de verbeterde financiële situatie bij Air France ruimte biedt voor een sterkere loonsverhoging. Air France daarentegen wil het geld op een andere manier gebruiken, zoals investeren in de vernieuwing van de vloot.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button