fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Qatar vliegt met A350-900 tussen Doha en Cardiff

Qatar Airways vliegt vanaf 1 mei een nieuwe route tussen Doha en Cardiff in Groot-Brittannië. De eerste vlucht wordt met een A350-900 uitgevoerd, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Airbus
De route tussen Doha en Cardiff, de hoofdstad van Wales, wordt dagelijks door Qatar gevlogen met een Boeing 787 Dreamliner. De inaugurale vlucht wordt echter met een Airbus A350-900 uitgevoerd. De vleugels voor de A350 worden gemaakt in de Airbus fabriek in Broughton in het noorden van Wales. Volgens de topman van Qatar Airways, Akbar Al Baker, was het daarom een “logische keuze” om de A350-900 te gebruiken voor de eerste vlucht.

Boeing
De Dreamliner van Boeing biedt ruimte aan 254 passagiers. Er kunnen 22 reizigers plaatsnemen in businessclass en 232 in economy.

Groot-Brittannië
Qatar Airways vliegt, naast de nieuwe bestemming Cardiff, ook naar Londen Heathrow, Manchester, Birmingham en Edinburgh. Vanaf 22 mei vliegt de maatschappij ook naar Londen Gatwick.

Cardiff
Cardiff is, naast de hoofdstad van Wales, de tiende stad van het Verenigd Koninkrijk met zo’n 357.200 inwoners. De stad ligt in het zuiden van Wales aan het Bristolkanaal.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button