AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe Boeing 737-800 NG voor Ukraine International

Ukraine International heeft een nieuwe Boeing 737-800 NG ontvangen, het is de derde die de maatschappij dit jaar in ontvangst neemt, zo meldt de airline.

Boeing
De Boeing 737 is de derde Boeing -800 NG die Ukrain International in ontvangst heeft genomen sinds het begin van dit jaar. In totaal ontvangt de airline dit jaar 10 vliegtuigen waaronder vier Boeing 777’s, vier 737-800’s en twee Embraer E190’s. De nieuwe 737-800 biedt ruimte aan 186 passagiers.

Schiphol
Één van de vier 777’s heeft de maatschappij al ontvangen. Deze ‘Nederlandse’ Boeing werd op Schiphol door Air France Industries KLM Engineering & Maintenance voor de airline klaargemaakt. De resterende 777’s worden ook op Schiphol geconfigureerd.

Vloot
De vloot van Ukraine International bestaat uit 42 vliegtuigen waaronder 29 Boeing 737’s. De gemiddelde leeftijd van deze vliegtuigen is zo’n negen jaar. De gemiddelde vlootleeftijd van de maatschappij bedraagt 11,3 jaar.

Ukraine
Ukraine International werd in 1992 opgericht en verbindt Oekraïne met zo’n 50 steden in Europa, Azië, Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button